Purificator de aer Stadler Form Viktor negru, Certificare Eficienta ECARF, Timer, LED , Sistem patentat de filtrare HPP, 5 trepte de viteza

Cod produs SFVIKTORBWishlistAlerta de pret

Descriere

Imagini pentru stadlerform logo

Purificatorul de aer STADLER FORM VIKTOR - eficienta de purificare a aerului de 99.99%

Purificatorul de aer de la Stadler Form Viktor a fost premiat cu sigiliul de calitate ECARF (Centrul European pentru Cercetarea alergiilor) pentru performantele deosebite. 

 

”Viktor este un purificator de aer eficient care a fost conceput pentru a imbunatati calitatea vietii persoanelor care sufera de alergii”, potrivit Prof. Dr. Torsten Zuberbier, directorul ECARF.

 

Este perfect pentru persoanele cu alergii, astm, deoarece Stadler  Form Viktor reduce sporii de mucegai, bacterii, fum, polen sau praf, care sunt prezenti in aerul respirabil. De asemenea, Viktor poate aduce un miros divin in casa ta, folosind dispozitivul special conceput pentru esente parfumate.

 

Cerificare Energy Star, prin care i se atesta consumul redus de energie electrica.

 

Eficienta dovedita (vezi video):

Purificatorul STADLER FORM VIKTOR are un sistem dezvoltat de filtrare a aerului, gratie filtrelor speciale: 

- Prefiltru
- Filtru HPP 
- Filtru de Carbon Activ.

  

Prefiltrul - indeparteaza particulele mari de praf si poluanti din aer, ajutand, totodata, la optimizarea functionalitatii filtrului secundar, prin protejarea impotriva excesului de murdarie. Curatarea filtrului preliminar se poate realiza printr-o simpla aspiratie a prafului si a murdariei.


Filtru HPP (High Potential Particle Filter Technology) 
asigura filtrarea particulelor fine, acesta substituie filtrul HEPA si filtrul electrostatic. Placile inguste creeaza un magnetism puternic, atragand si stopand polenul, particulele de fum.
Filtrul HPP este lavabil, distruge virusurile si bacteriile si nu necesita schimbare. Poate fi folosit cu eficienta ridicata pentru eliminarea fumului de tigara.
Spre deosebire de filtrul HEPA, desi filtrul HPP are acelasi rol, acesta nu trebuie inlocuit la o anumita perioada de timp, economisind in acest fel sume importante de bani, in conditiile unor performante de purificare remarcabile. 


Filtrul de Carbon Activ 
Inlocuieste mirosurile neplacute, rezultatul fiind un aer curat si improspatat.

Difuzor de arome
Are un dispozitiv in care se pot insera uleiuri esentiale

5 trepte de viteza 
Purificatorul este ideal pentru mai multe tipuri de aplicatii: atat pentru dormitoare linistite, cat si pentru spatii unde purificarea aerului este necesara la viteza maxima a aparatului.

Functionare continua sau programata 
Dotat cu Timer, purificatorului VIKTOR i se poate programa pornirea/oprirea la 2. 4 sau 8 ore.

Modul de noapte 
Cele mai multe LED-uri sunt neadecvate pentru utilizarea pe timp de noapte, din cauza luminozitatii lor. STADLER FORM VIKTOR este prevazut cu functia de reducere a intensitatii LED-urilor, in asa fel incat sa poate fi folosit si pe timp de noapte.


STADLER FORM VIKTOR este conceput de designerul elvetian Matti Walker, expert in culori si care a dezvoltat abilitati puternice pentru forme tridimensionale, care sunt atragatoare din punct de vedere emotional. 


STADLER FORM - este  compania din Elvetia, care de peste 17 ani  dezvolta aparate de uz casnic, cu accent pe imbunatatirea calitatii aerului din interior, reusind sa imbine designul exclusivist cu inalta tehnologie. Toate produsele sunt realizate din materiale de inalta calitate, pentru o function


CUM PUTEM RESPIRA UN AER MAI CURAT CU AJUTORUL PURIFICATORULUI DE AER, VIKTOR?

Respirarea aerului curat și bucuria de a avea o atmosferă proaspătă ar trebui să fie posibil în fiecare casă – nu doar în munții elvețieni.
Purificatoarele de aer păstrează aerul curat, fără particule, polen, alergeni, mirosuri rele și compuși organici volatili (COV).  Cei care suferă de alergii își cunosc restricțiile asupra vieții lor de zi cu zi atunci când aerul nu este la fel de curat cum ar trebui să fie. 


Utilizând un purificator de aer Stadler Form VIKTOR, vă puteți bucura de îmbunătățirea calității vieții de zi cu zi și puteți respira din plin.  Filtrele electrostatice pot fi utilizate în acest scop; filtrele de carbon sunt eficiente în tratarea mirosurilor. 

Purificatoarele de aer pot fi eficiente în dormitoare, bucătării, camere de zi și birouri. 

Următorul videoclip prezintă principiile de poluare a aerului:


SITUAȚIA CURENTĂ A POLUĂRII AERULUI

Ne petrecem până la 90% din timpul nostru în interior. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), aerul din interior este de două până la cinci ori mai poluat decât în exterior. Raportul arată că, în 2014, aproximativ 92% din populația lumii a trăit în locuri unde obiectivele OMS privind nivelul de poluare nu au fost îndeplinite.

Inhalăm 12,000 litri de aer în fiecare zi, adică aproximativ 15 kg – mult mai mult decât consumul de alimente sau apă. Aerul pe care îl respirăm influențează direct sănătatea și sănătatea noastră.

Din păcate, din ce în ce mai mulți oameni suferă de alergii, boli de inimă și respiratorii cauzate de poluarea aerului. Astăzi, 20% din populația lumii suferă deja de boli alergice, iar tendința este în creștere. Semnificațiile privind smogul (smogul de vară și de iarnă) sunt raportate într-un număr tot mai mare de orașe, iar limitele legale ale poluării cu particule sunt din ce în ce mai depășite.POLUAREA AERULUI DIN INTERIOR

Există diferiți factori de poluare a aerului, care se încadrează, în principiu, într-una din cele două categorii: poluare cu particule și gaze. Mai jos este o listă a posibililor factori de poluare a aerului din interior:

Mirosuri grele (gătit, îmbrăcăminte și încălțăminte umede, animale de companie etc.)
Compuși organici volatili (COV)
Formaldehida
Ozon
Acarienii de praf din casa și fecalele acestora
Praf
Fumul și tutunul
Bacterii și viruși
Blana animalelor de companie
Polen
Spori de mucegaiCALITATEA AERULUI ȘI ALERGIILE 

Persoanele cu alergii suferă, în special, din cazuza calității slabe a aerului. Simptomele tipice de alergie sunt: mâncărimi în nas sau nas congestionat, nevoia de a strănuta, ochi înlăcrimați, usturimi în gât, tuse și respirație îngreunată, dureri în piept, erupții cutanate și atacuri de astm. 

Un purificator de aer poate ajuta persoanele care suferă de alergii să respire cu ușurință și să aibă un somn profund și odihnitor, fără simptome. Alergiile pot apărea din mai multe motive. Alergiile tipice (legate de calitatea aerului) sunt explicate în detaliu mai jos.


ALERGIA LA POLEN


 

Alergia la polen este adesea moștenită și reprezintă o reacție la unul sau mai multe tipuri de polen. Sistemul imunitar reacționează la proteinele din polen. 

La inhalarea sau intrarea in contact cu polenul, corpul elibereaza histamina, rezultand o inflamatie a conjunctivei ochilor sau a mucoasei nazale. Dacă alergia la polen este lăsată netratată pentru o lungă perioadă de timp, aceasta se poate dezvolta în astm alergic. Un medic poate da un diagnostic după examinarea pielii și efectuarea unor teste de sânge. Există medicamente pentru a trata simptomele, precum și terapii speciale de desensibilizare. Un purificator de aer ajută la reducerea rapidă a nivelului alergenilor în aerul interior, permițându-vă să respirați mai ușor.


COMPUȘI ORGANICI VOLATILI (COV)

Compușii organici volatili (COV) sunt substanțe organice care se găsesc sub formă de gaze în aer. Sursele tipice de COV-uri aflate în interior sunt bacteriile și mucegaiurile, materialele plastice, materialele de construcție, mobilierul și covoarele, precum și produsele de curățat și resturile rămase de la țigări.

COV-urile pot declanșa o serie de simptome la om, cum ar fi dureri de cap, oboseală, tulburări de somn, iritații ale tractului respirator și reacții de hipersensibilitate. Simptomele lor sunt, de asemenea, rezumate sub termenul "sindromul clădirii bolnave".  Purificatoarele de aer, pot elimina aceste COV-uri din aer. Cu toate acestea, filtrul de carbon activ trebuie schimbat în mod regulat, deoarece în cele din urmă va deveni saturat cu poluanți.


PARTICULE DE DIFERITE MĂRIMI

Particulele se găsesc într-o gamă de dimensiuni diferite. 
De obicei, mărimea lor este măsurată în micrometri (μm). Un micrometru sau micron este de o milionime de metru, adică 0,0001 milimetri. 

Expresia "PM" este de obicei utilizată pentru a defini dimensiunea particulelor. PM înseamnă "particule în suspensie" și se bazează pe standardul american pentru particule în suspensie. Determinarea dimensiunilor particulelor nu este foarte ușoară. 
Acestea sunt împărțite în următoarele categorii:

• Particule mari: PM 10 = praf, polen, spori de mucegai
• Particule medii: PM 2,5 = praf fin, spori mari și alte particule organice contaminante
• Particule mici: PM 1.0 și mai mici = praf foarte fin, particule de combustie,nanoparticule, bacterii, viruși și spori mici

Important: Particulele care măsoară PM 1.0 sau mai mici sunt respirabile, ceea ce înseamnă că pot pătrunde în membranele celulare ale alveolelor (saculete de aer mici din plămâni) și astfel intră în sânge. Din fluxul sanguin, aceste particule intră în organele vitale (de exemplu inima), unde se pot acumula și vă pot face rău.ȘASE AVANTAJE ALE AERULUI PURIFICAT OPTIM:

1. Poluanții sunt îndepărtați din aer și pericolul asupra corpului uman este redus: unaport de bunăstare în viața de zi cu zi.
2. Reacțiile alergice sunt reduse sau evitate complet: persoanele cu astm sau alergiipot respira cu ușurință.
3. Aerul din interior pare mai curat și mai curat și este mai plăcut de respirat: aer curatpentru o viață sănătoasă.
4. Oboseala și lipsa de concentrare sunt reduse: o mai mare eficiență atunci cândlucrați și vă ocupați de hobby-urile dvs.
5. Riscul aparitiei afectiunilor respiratorii: respirati în siguranță.
6. Aerul uscat și folosit este purificat: aerul se simte mai proaspăt, mai sănătos și numai miroase.

STADLER FORM VIKTOR: ALTERNATIVA ELECTROSTATICĂ

Purificatorul de aer Viktor nu utilizeaza un filtru clasic HEPA,  el curatand aerul cu ajutorul unui filtru electrostatic.
Avantajul este că nu este necesar să cumpărați un nou filtru principal și că trebuie înlocuit numai prefiltrul și filtrul de carbon activ. Filtrul principal (în acest caz filtrul HPP) poate fi pur și simplu curățat manual, cu apă și săpun.


INFORMATII GENERALE DESPRE ACHIZIȚIONAREA UNUI PURIFICATOR DE AER

DIMENSIUNEA CAMEREI PENTRU PURIFICATOARELE DE AER (CADR ȘI  M2)

CADR înseamnă Rata de Livrare a Aerului Curat, care ajută la compararea purificatoarelor de aer. CADR este măsurat de un laborator. Dimensiunea camerei recomandată pentru un purificator de aer poate fi obținută din CADR.

Cu cât aerul dintr-o cameră este mai frecvent circulat pe oră, cu atât devine mai curat. Pentru nivelurile normale de poluare a aerului, este suficient ca aerul dintr-o cameră să circule de trei ori (întregul volum de aer din cameră trebuie să circule prin purificatorul deaer de trei ori). Pentru persoanele care suferă de alergii, recomandăm ca volumul de aer să circule de cinci ori. Cu cât setarea vitezei este mai mare, cu atât mai des aer este circulat pe oră. În general, vă recomandăm să rulați purificatorul de aer în mod continuu, nu doarintermitent, astfel încât aerul din cameră să fie în mod constant circulat și curățat.CASELE PASIVE (MINERGIE) ȘI PURIFICATOARELE DE AER

Casele pasive / minergie au un sistem de ventilație încorporat care circulă întregul volum de aer al camerei de mai multe ori pe oră. Aerul din cameră este extras și înlocuit cu aer curat din exterior. În timpul acestui proces, căldura camerei este recuperată printr-un schimbător de căldură și astfel aerul potențial mai rece din exterior este încălzit din nou. 

Aceste sisteme nu au întotdeauna facilități adecvate de purificare a aerului, ceea ce înseamnă că poluarea aerului în casele pasive sau Minergie este de asemenea o problemă stringentă. Când utilizați un dispozitiv de purificare a aerului în această setare, vă recomandăm să minimalizați performanțele sistemului de ventilație. 

Aceasta oferă purificatorului de aer șansa de a curăța aerul în mod eficient. Pentru a schimba setările sistemului de ventilație, contactați producătorul sau proprietarul. Dacă aveți întrebări suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați.

Caracteristici

Putere consumata W10 - 38
Sursa V-Hz-Ph240/50/1
Nivele filtrare 3
Numar de viteze5
Trepte de putere ajustabile5
TimerDa
Filtru HPPDa
PrefiltruDa
Filtru de CarbonDa
Principiu de functionareFiltrare aer
CuloareNegru
TelecomandaNu
Grad de filtrarePana la 99.99%
Tip materialPlastic
TipPurificator de aer
Marca produsSTADLER FORM
Filtru electrostaticSubstituit de filtrul HPP
FunctieTimer
Tip filtrePrefiltru, Filtru HPP, Carbon Activ
Alte functiiFiltrare HPP
Taxa verde4.50
Debit de aer maxim (m³/h) 200
SeriaViktor
Suprafata acoperita (m²)50
Tip produsPurificator
Dimensiuni brute (cm)29.80 x 29.00 x 51.50
Greutate bruta6.77 kg

Review-uri (4)

 • Dascalu
  23, Apr 2018
  Excelent raport calitate pret! Isi face treaba de minune! Recomand cu incredere aparatul pentru efectele lui benefice asupra aparatului respirator!
 • elena
  04, Oct 2018
  Dupa o luna de folosire, pe timp de alergie, pot spune ca dorm mult mai bine noaptea, ca aerul se simte mai curat si am mai putin praf. Foarte bun!
 • Dr. Eaku
  18, Apr 2021
  Un purificator superb! + eficient (la praf, alergeni, mirosuri) + design placut + silentios
 • Mihaela Dalvarea
  11, Aug 2021
  Raportul calitate / preț este excelent. S-a redus praful în casă, absoarbe mirosurile in maxim 5 minute de când îl pornești. L-am achiziționat în martie și atunci am simțit că răcește un pic temperatura în casă, iar vara este așa de bine când îi dai drumul. Consumabilele sunt accesibile că preț, ceea ce este important. Musai sa fie schimbate filtrele la 6 luni...merge mai anevoios. La 2 săptămâni poți verifica prefiltru sa vezi cat praf și puf aduna.

Alerta de pret

Completand formularul de mai jos puteti sa va alegeti pretul pe care il doriti pentru acest produs si in momentul in care pretul va scadea sub pretul ales veti primi o alerta prin email.

Lei Pretul contine TVA
Introduceti rezultatul adunarii din imagine
 

Documente

Accesorii (1)

Te-ar putea interesa si

Cere informatii